en gr

B. Σποράδες - Σκιάθος

en gr

+ -

Διαθεσιμότητα


B. Σποράδες - Σκιάθος

Εκεί που η πολυτέλεια αγγίζει τις αισθήσεις σας !

Απολαύστε το χάδι της πολυτέλειας συνδυασμένο με τις ανέσεις που σας παρέχουμε, ένας συνδυασμός
που θα σας εκπλήξει ευχάριστα κατά τη διαμονή σας στα πολυτελή μας διαμερίσματα !

B. Σποράδες - Σκιάθος

Καλωσήρθατε στο Polykratis luxury Apartments !

Σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδος, την Σκιάθο που συνδυάζει το απέραντο γαλάζιο
με τις εξωτικές παραλίες σας περιμένουμε για όμορφες στιγμές !

B. Σποράδες - Σκιάθος
\/

B. Σποράδες - Σκιάθος

Η Σκιάθος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων, στο Αιγαίο Πέλαγος. Διοικητικά αποτελεί τμήμα του Νομού Μαγνησίας. Η πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του φημισμένου Έλληνα συγγραφέα, απέχει μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου και 4 μίλια από τη Σκόπελο. Έχει έκταση 48 τ.χλμ, μήκος 12 χλμ και πλάτος 9 χλμ. Η νότια πλευρά του νησιού γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η βόρεια πλευρά του παραμένει φυσική και ανεξερεύνητη.

Το 14o αιώνα, οι κάτοικοι της πόλης της Σκιάθου εγκατέλειψαν τον τόπο τους, που ήταν το κέντρο του νησιού από την αρχαιότητα, και έχτισαν τη νέα πρωτεύουσα σε έναν ψηλό βράχο δίπλα στη θάλασσα, στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Κάστρο. Μετά την ελληνική επανάσταση, η πόλη της Σκιάθου έγινε το κέντρο του νησιού.

Μπροστά από την πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το Μπούρτζι, ένας κατάφυτος λόφος, πάνω σε μια μικρή Χερσόνησο. Στο Μπούρτζι βρίσκεται το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Σκιάθου, που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως το καλοκαίρι με την ονομασία "Όνειρο στο κύμα".

Περισσότερες από 60 παραλίες κοσμούν τη Σκιάθο. Η Μεγάλη Άμμος, ο Τρούλος, η Μπανάνα, ο Τζανεριάς, το Σκληθρί, η Αγία Παρασκευή, ο Μαραθιάς, το Μανδράκι, ο Ελιάς, ο Ασέλινος, ο Κεχριάς, τα Λιμενάρια, ο Τσουγκριάς, η παραλία Βασιλιάς, η Αχλαδιά, η Καναπίτσα, το Καλαμάκι, οι παραλίες Κολιός, τα Λαλάρια και ο Βρωμόλιμνος είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου, οι Κουκουναριές, έχει ανακηρυχθεί τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου.

Η Σκιάθος προσφέρει πλουσιοπάροχα ανέσεις υψηλών προδιαγραφών για κοσμοπολίτικες διακοπές με ένταση, αλλά και ηρεμία.

Σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σκιάθου έπαιξαν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια του νησιού, τα οποία οι κάτοικοι συνεχίζουν να επισκέπτονται τις ημέρες των γιορτών, σύμφωνα με τις Θρησκευτικές παραδόσεις του νησιού. Ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών, η Μητρόπολη του νησιού, κτίστηκε το 1846 και είναι τρίκλιτη Βασιλική. Στο ναό φυλάσσεται η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικονίστρας, που βρέθηκε το 1650. Το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, που ιδρύθηκε το 1704 από μοναχούς του Αγίου Όρους, είναι ξακουστό για το ρόλο που έπαιξε στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης.

Ακτοπλοϊκά, το νησί συνδέεται με την πόλη του Βόλου με πλοίο (διαδρομή 3 ώρες) και με ιπτάμενα δελφίνια (διαδρομή 1 ώρα και 10 λεπτά). Με τον Άγιο Κωνσταντίνο συνδέεται με ιπτάμενα δελφίνια (διαδρομή 1 ώρα και 15 λεπτά) και με πλοίο (διαδρομή 3 ώρες και 30 λεπτά). Αεροπορικά, η Σκιάθος συνδέεται με την Αθήνα (διάρκεια ταξιδιού 40 λεπτά) με τακτικά δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της SKY EXPRESS. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια αυξάνονται και η Σκιάθος συνδέεται με πτήσεις «τσάρτερ» με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (κατά μέσο όρο 65 πτήσεις την εβδομάδα). Το αεροδρόμιο απέχει 4 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου.

All rights reserved www.polykratisrooms.gr 2015 | Created by BOOKRES